Model ve Canavar

| Dehler News

Andreas Deubel ile röportaj

Başarılı mini-transat denizci Andreas Deubel, Dehler 30 one design etrafında yürütülen "Play Harder" kampanyasının sadece yüzü olmakla kalmıyor, aynı zamanda bahardan bu yana Dehler'den kendi yarışçı kruvazörünün de gururlu sahibi.

Prömiyer sezonunun sonunda bir röportaj için sevimli Hamburg yerlisi ile tanıştık:

Andreas, kendi Dehler 30 one design ile ilk sezon sona eriyor. Beklentilerinizi karşıladı mı?

Yılın ilk regattası olan Baltic 500, Dehler 30 one design'ın adımlarını attığı, hemen öfkeli bir ateş vaftiziydi. Danimarkalı Kattegat üzerinden fırtınalı koşullarda 500 mil geçti ve malzeme kusurları veya yorgunluk nedeniyle hiçbir şey kırılmadı. Regatta çok ıslak ve yorucu olmasına rağmen - Dehler 30 od gerçek bir silahtır ve bağımlılık yapar.

Ama Dehler 30 od'nin yelken özelliklerine aşina değildiniz ...

(Gülüyor) Hayır, Kasım 2019'da Warnemünde açıklarında fotoğraf ve film çekimleri sırasında prototipi denize açmama zaten izin verilmişti. Soğuğa rağmen hemen bu tekneye bağlandım. Kameranın önündeki coşkuyu oynamak zorunda değildim.

Bu özel sezonda teknenizde ne kadar zaman geçirebilirsiniz?

Ben de teknemde nispeten az seyir zamanım oldu, bu da esas olarak Dehler'imin bir charter teknesi olarak çok iyi kullanılmasından kaynaklanıyordu. Sonuç olarak, spor ekipmanım mürettebatlar tarafından tekne yarışları, seyir ve antrenman seansları için dokuz hafta kullanıldı. Kendim için geriye kalan tek şey, Speedsailing tarafından Zelanda çevresinde düzenlenen bir eğitim gezisi olan Baltık 500, eşim ve av köpeğimiz Zury ile birkaç günlük tatil gezisi ve son olarak sezonun en önemli olayı olan Silverrudder 2020 oldu.

Müşteriler özel kiralama teklifinizden nasıl haberdar oldu?

Özellikle yeni Olimpiyat disiplini "Karma Offshore" nedeniyle belirli bir çekme etkisi olmuştur. DSV [Alman Yelken Birliği] Tim Kroeger'i milli antrenör olarak kazanmayı başardı ve denizaşırı eğitimleri nedeniyle bu tekne için birçok kiralama talebi geldi. İşler bu şekilde devam etse umurumda olmaz!

Calle Dr. Antonio Jorge Aguiar - bu tekne adını kim hatırlamalı?

(Gülüşmeler) Adı Mini Transat 2017'de yaratıldı. Las Palmas'taki mola yerinde, tam bu caddede oldukça kalitesiz bir yerde yaşıyorduk ve tekneden veya plajdan konaklama yerimize arabayla her gittiğimizde, navigasyon sistemi sokak adını aksansız ve dilsel olarak son derece yanlış tükürmek. Bu her zaman büyük kahkahalara neden oldu ve kızım Jella adını çabucak hatırladı. Bu, bir sonraki tekneme bu caddenin adını verme gibi çılgın bir fikri doğurdu ve kızım sözümü tutmam için ısrar etti.

Özel folyo ne anlama geliyor?

Tasarımcım Thea Harksen ile birlikte iki prototip için seçilen klasik petek tasarımını yeniden yorumlamak istedim. Çok daha çarpıcı ve agresif olmalı. Ne de olsa bu bir tekne yarışı gemisi ve burada psikoloji önemli bir rol oynuyor. Ben önde değilsem, en azından rakipler korkmalı... (gülüyor) Projem için crazyboats.de firmasını kurduğumdan, tasarım da biraz "çılgın" olmalı ve bu da biraz "çılgın" olmalı. bu fikrin yorumlanması şimdi nasıl görünüyor.

Tek başınıza Atlantik'i tekne yarışı modunda yelken açtınız - sence 30'lu od aynı şeyi yapabilir mi?

Bana bir Transat dersi verin, hemen yelken açayım. Dehler 30 od, ister solo ister stenografi olsun, transatlantik bir yarış için yapılmıştır. En içten dileğim, gelecekte bir sınıf olarak, belki üç yıl içinde bir Transat'ı ayağa kaldırmayı başarabilmemizdir. Ya da efsanevi Transquadra yarışında kendi grubumuzu alabiliriz. Muhtemelen hemen yanında olurdum. Bu nedenle sınıf derneğine katılmayı ve yönetim kurulu üyesi olmayı da kabul ettim. Bu sınıf için bir Transat düzenleme hedefi, başarımızın ölçüsüdür.

Gelecek sezon için ne diliyorsun?

Önümüzdeki yıllarda büyüyen tarlaları görebilmemiz ve 30 fit sınıfında muhtemelen en iyi çok yönlü gemide hızlı yelken açmanın keyfini çıkarabilmemiz için daha fazla gemi sahibi bu harika sınıfa katılmaya karar verirse çok mutlu olurum.

Dehler 30 one tasarımınızla tüm fikir ve projelerinizde size iyi şanslar diliyoruz - parmaklarımızı çapraz tutuyoruz!

Andreas Deubel ve yatı hakkında daha fazla bilgiyi crazyboats.de adresinde bulabilirsiniz.