Yat, fabrika tersanesinden dünya çapında transfer sırasında özel bir römork üzerinde kargo gemisine çekiliyor.

Bir yelkenli yat nasıl transfer edilir? 

Moody yelkenli yatlarımız yeni sahiplerine nasıl ulaşıyor? Varış yerine ve seçilen teslimat yöntemine bağlı olarak, yelkenli teknelerimiz yeni evlerine farklı şekillerde ulaşır. Her yat nakliyesi özel zorluklara sahiptir. Yat transferinin en önemli üç teslimat rotasını özellikleriyle birlikte gösteriyoruz.

Üç Moody yatı Greifswald tersane limanında dünyanın öbür ucuna transfer için demirlemiş bekliyor
Greifswald limanında yat vinçle suya indiriliyor

Greifswald'da yat devir teslimi

Yeni bir yatın teslimi birçok tekne sahibi için özel bir olaydır. Bu nedenle birçok denizci yeni yelkenlilerini Greifswald, Almanya'da bizzat teslim alıyor. Tersanenin Ryck nehri üzerindeki özel teslimat iskelesi Baltık Denizi'ne doğrudan erişim imkanı sunmaktadır. Sahipler, Greifswald Körfezi'nde bayiyle birlikte deneme seyri yapma ve yeni yatlarını şahsen inceleme fırsatına sahip oluyor. Bu, müşterilere yola çıkmadan önce, örneğin güneş pilleri, su altı boyama veya paslanmaz çelik işleri gibi ek donanım yükseltmelerini sahadaki uzman şirketlerle yapma şansı verir. Ayrıca bu konum, "giriş limanı" olarak adlandırılan tarihi Hansa şehri Greifswald'ı gezme fırsatı da sunmaktadır - tüm giriş ve çıkış işlemleri Wolgast gümrük ofisi üzerinden gerçekleştirilebilmektedir. 
Greifswald'dan uzak bir limana su üzerinde transferler için genellikle bir transfer ekibi veya deneyimli bir kaptan mevcuttur.

Yat, fabrikadan Avrupa peyzajına kamyonla transfer edilir
Yat karla kaplı arazide karayoluyla seyahat ediyor
Yat, özel yat römorku üzerinde liman deposuna ulaştı

Kamyon ile karayolu transferi

Kuzey Almanya'da şahsen teslim alma söz konusu değilse, deneyimli ortaklarımız yatı bayinize veya doğrudan ana limanına teslim edecektir. Moody, yatlarının güvenli bir şekilde karayoluyla taşınması için özel donanımlı kamyonlar ve seçkin nakliye şirketleri kullanmaktadır. Yatın arma, omurga veya dümen palası gibi bazı parçalarının tersanede sökülmesi ve yüklemeden önce ayrı olarak istiflenmesi gerekir. Teslimat sırasında lekelenmeyi önlemek için, tekne tersanede talep üzerine shrink ambalajla sarılabilir. Uzunluğun fazla olması nedeniyle, yat konvoyu genellikle transfer yolculuğu için gece başlar.

Karayoluyla bir yat nakliyesi her şeyden önce planlama çalışması gerektirir. Kesin rota planlamasına ek olarak, kullanılan kamyonlar ağır yük aracı olarak kabul edildiğinden yerel makamlardan izin alınması gerekir. Yüklenen kargo toplamda 40 tondan fazla ağırlığa ve 24 metre uzunluğa sahip olabileceğinden bu durum yaygındır. Kamyonun uluslararası bir sınırı geçmesi halinde, gümrük belgelerinin doldurulması gerekmektedir. Birçok yolda, kategori 3, 4 veya polis eskort aracı da zorunludur. Yolda çok sayıda zorluk sizi beklemektedir: genellikle çok dar, virajlı veya dik yolların yanı sıra alçak köprüler ve zorlu hava koşullarının değerli yüke zarar vermeden aşılması gerekmektedir.

Yat kargo gemisine yüklenmeyi bekliyor
Yat vinçle kargo gemisinin güvertesine kaldırıldı
Yat, kargo gemisinin yan tarafında suya indirildi
Yat kargo gemisinden tersaneye indiriliyor
Kuru havuzdaki yat tersanede nakliyeyi bekliyor
Yat kaptanı yeni yatını teslim eden kargo gemisine veda etti
Yeni yat dünyanın öbür ucuna nakledildikten sonra limanda demir atıyor

Kargo gemisi ile denizaşırı transfer

Düzenli olarak, gelecekteki ana limana kara yoluyla ulaşılamaz. Bu durumda nakliyecinin varış noktası en yakın denizaşırı limandır, örneğin Almanya'daki Bremerhaven. Amerika Birleşik Devletleri'nde Baltimore, Newport veya Palm Beach sıkça seçilen varış noktalarıdır. Yelkenli yatlar bir kargo gemisinin güvertesine yüklenmiş olarak gelir. Yatın, kargo gemisinden kamyonla veya su kenarında ne tür bir transfer yapıldığına bağlı olarak özel olarak yüklenmesi gerekir. Su kenarı teslimatı için yat, direği dik ve omurgası yerinde olacak şekilde yüklenir, bu durumda yükleme ve boşaltma işlemi için arka mandarın sökülmesi gerekir. Özel olarak tasarlanmış bir iskele üzerine yerleştirilen ve dalgalara karşı güvenli bir şekilde sabitlenen yat, tüm yolculuk boyunca güvenli bir şekilde yerinde kalır. Transfer seferleri günlerce sürebilir ve dünyanın her yerindeki limanları ziyaret edebilir. Örneğin Avrupa'dan Kuzey Amerika'ya yolculuk iki ila üç hafta sürmektedir. Rüzgar ve dalgalar nedeniyle bir deniz yolculuğunda kaçınılmaz olan olağan zorluklara ek olarak, gümrük düzenlemeleri, giriş gereksinimleri ve kargo limanından ileriye doğru nakliye önceden ayarlanmalıdır.

Yat varış noktasına ulaştığında, bayilerimiz ya da yat sahiplerinin kendileri yelkenli yatı teslim alır ve yeni limanına kadar olan nakliyeyle ilgilenir. Orada yat yeni sahiplerine teslim edilir ve arzu edilirse ilgili sularda bir deneme seyri yapılır.

Kararınız ne olursa olsun: Yatınız ortaklarımızla birlikte emin ellerdedir ve deneyimli personel ve son derece uzmanlaşmış nakliye araçları sayesinde yeni limanına güvenle varacaktır. İhtiyaçlarınıza en uygun teslimat rotası hakkında bayinizle konuşun.

Back to overview