Sınıf formatında unvan savaşı

| Dehler News

Warnemünde'de ilk Dehler 30 one design Şampiyonası

En iyi Dehler 30od yelkencisi kim? Bunu öğrenmek için sekiz takım Almanya'nın Warnemünde kentinde büyük One Design Şampiyonası için bir araya geldi. 30od Sınıf Birliği 25-27 Ağustos 2022 tarihleri arasında Kuzey Almanya'nın Baltık kıyılarında iki zorlu yarışa ev sahipliği yaptı: bir kıyı yarışı ve bir uzun mesafe regatta. Özelliği: iki ve dört mürettebatlı yatlar arasında fırsat eşitliği sağlamak için, sadece iki kişilik mürettebatın açık deniz yarışçılarında su balast sistemlerini kullanmalarına izin verildi.

Dehler 30od'daki üç adam
deniz üzerinde birkaç yelkenli yat
Dehler 30od'u iki kişi kontrol eder
Siyah ve kırmızı gövdeli Dehler 30od
Siyah ve sarı gövdeli Dehler 30od
Yeşil bir Dehler 30od ile yelken açan iki adam
bir adam yeşil bir Dehler 30 one design üzerinde oturuyor
tüm katılımcıların grup fotoğrafı
iki adam bir şişe şampanya açıyor

Hırslı yelkenciler birbirlerine hiçbir şey vermedi - kafa kafaya yarışlar ve yakın finişler kural haline geldi. Zaman zaman düşük rüzgârlarla karakterize edilen kıyı yarışında "Play Time" ve "Power Play" yakın bir finiş yaptı. Uzun mesafeli yarışta ise "Power Play" mürettebatı, en ısrarlı takipçisi "Play Harder "ın sadece dört dakika önünde şampiyonluğu elde etti. Her iki disiplinde de genel zafer "Power Play" ile Martin Kringel ve Thomas Scholz'un oldu. İkincilik ise Thomas Schurig, Björn Demmin, Thomas Jünnemann ve Alexander Busher'in yer aldığı "Play Time "a giderken, Dirk Tschierschke ve Christopher Gerth'in Martin Buck ile birlikte yer aldığı "Play Harder "ın önünde yer aldı. Sonuç listesi şunu gösteriyor: İster su balastlı çiftler halinde ister balastsız dörtlüler halinde olsun, 30 fitlik yarış yatlarından herhangi biri yarışmayı kazanabilirdi. Bu da tek bir tasarım sınıfı içerisinde farklı sayıda mürettebatla bile sınıf yarışının mümkün olduğunu teyit etmektedir.

Tüm hırs ve sportif yelkenciliğe rağmen, katılımcılar yarış yatları hakkında yoğun fikir alışverişini de kaçırmadılar. Sınıf Birliği'nin ilk başkanı Oliver Denzer, iskeledeki çok sayıda yelkenli tekneyi ve mürettebatın bağlılığını görünce çok etkilendi. Gelecekte, "Baltık Şampiyonası" her yıl yapılmalı ve daha da fazla yelkenciyi çekmelidir. Hatta 2024 yılında Danimarka'ya doğru bir genişleme bile düşünülebilir. Tayland ve Japonya'ya ilk açık deniz teknelerinin teslim edilmesiyle birlikte, 30od yatlarının sayısı ve başarıları dünya çapında artacak ve üye sayısı arttıkça sınıf daha da uluslararası hale gelecektir.

Fotoğraflar © Jens Scholz