Oliver Schmidt-Rybandt, PowerPlay yarış teknesinin kabininde Silverrudder Regatta için hazırlanıyor

Regatta seyir rekoru, Silverrudder Yarışı'nda kırıldı

| Dehler News

Oliver Schmidt-Rybandt, Dehler 30 one design ile Small Keelboat kategorisinde galip geldi

Bu yılki Silverrudder'da Dehler 30 one design kullanan Max Gurgel ile Oliver Schmidt-Rybandt arasında kıyasıya bir yarış gerçekleşti. Nihayetinde Power Play'deki Oliver, toplamda yedi Dehler 30 one design yat arasından 18 saat 32 dakika 58 saniyelik rekor süreyle yarışın galibi oldu ve böylece 30od birim sınıfının ve aynı zamanda "Keel boats Small" kategorisinin kazananı oldu. Tükenmiş, ıslak ve çok sevinçli olan Oliver, yaklaşık 134 deniz milinin ardından 18 Eylül sabahının erken saatlerinde Danimarka, Svendborg'daki bitiş çizgisini geçti. Böylelikle, aynı mesafeyi 2015 yılında yaklaşık 20 saatte kateden önceki rekor sahibinin podyumdaki yerini aldı. 

Silverrudder Regatta, Svendborg, Danimarka'da ödül törenleri
Dehler 30 one design yelkenli yarışları açık denizde Svendborg, Danimarka'daki Silverrudder Regatta'da

Danimarka, Funen etrafında gerçekleştirilen non-stop Tek Kişilik Regatta, dünyanın en zorlu yat seyir yarışlarından biri olarak kabul ediliyor. Her yıl tutkulu denizciler, bu zorlu yarışa tek başlarına katılıyor. Bu yıl Keel boats Small kategorisinde, aralarında bir dizi Seascape 27, X79 ve Beneteau First yelkenli tekne bulunan çeşitli yatları süren 83 denizci vardı. Dehler 30 one design sınıfında, Max Gurgel ve Oliver Schmidt-Rybandt'ın yanı sıra Tutto Bene'de (GER 023) Hajo Hensel, No Xcuse'da (SWE 041) Anders Jönnsen, Tschaika'da (GER 032) Oliver Denzer, Antonio Jorge Aguiar'da (GER 022) Andreas Deubel ve Plug and Play'de (GER 045) Martin Kringel yer aldı. 

Rekor kıran galibiyetiyle Oliver'ı kutluyor ve bu yılın yarışında tek başına ustaca mücadele eden tüm denizcilere saygılarımızı sunuyoruz.

Fotoğraflar: 

Speedsailing / Oliver Schmidt-Rybandt
Silverrudder/ Claus Nicolajsen