Emission free fueled sailing yacht drive system

Tam gaz yeşil

| Dehler News

CO2-nötr tahrik sistemlerinin geliştirilmesi

 

İklim dostu yakıtlar ve alternatif tahrik sistemleri giderecek daha fazla araçta kullanılıyor. Spor yatlar için çevre dostu sistemlerde durum nedir? Bugüne kadar bunun için sadece birkaç adet piyasaya sürmeye hazır konsept mevcuttur. Yatlarda CO2-nötr itiş sistemlerinin geliştirilmesinde ilerleme kaydetmek amacıyla HanseYachts AG, dünyanın yakıt hücresiyle çalışan ilk yatının geliştirilmesine katkı yapmaya yönelik temel bir araştırma projesi olan Campfire Alliance'a katılıyor. Sistem, nitrojene bağlı hidrojen ve amonyak ile çalışacak. Bu amaç doğrultusunda, enerji kaynağı olarak amonyağın kullanıldığı bir yakıt ikmal sistemi, emisyonsuz bir motor ve güverte güç kaynağı için bir sistem geliştirilmesi gerekiyor.

Federal Almanya Eğitim ve Araştırma Bakanlığı'nın 48 milyon Euro fon sağladığı projeye uluslararası araştırma kuruluşları katılıyor. Bunlar arasında Center for Fuel Cell Technology, çeşitli Fraunhofer Kuruluşları ve Colorado Fuel Cell Center bulunuyor. Böylelikle gemilerin denizlere "karbonsuz" açılacağını belirtiyor Greifswald, Almanya'daki Leibniz Institute for Plasma Research'ten Angela Kruth.

Projenin sonunda, spor yatlar için seri üretime geçilebilecek, klasik dizel motorlara karşı fonksiyonel CO2-nötr bir alternatif elde edilecek. Kuruluş, Campfire projesine katılarak denizcilik için daha iklim dostu çözümlere de adım attı.